Inspiratie – 26 januari 2016

Afgelopen zondag mijn 1ste Schemerwandeling met een groep gelopen. Met 7 vrouwen maar liefst!!! Ik vond het zó gaaf, en spannend. Weer van te voren dat ongemakkelijke gevoel, vlinders in mijn buik, zenuwachtig én weten: ok, ik wíl dit, ik kán dit, er kán helemaal niets verkeerds gaan.

We begonnen het eerste stukje al lopend en kletsend (je kunt je voorstellen hoe dat is met 8 vrouwenJ!). Daarna op een mooie open plek ‘officieel’ begonnen met een korte meditatie, om iedereen helemaal HIER te brengen en de vragen te stellen: waar wil je het liefst zo snel mogelijk van af in je leven en wat raakt en beweegt je?
Daarna begonnen we en liepen in stilte. Poeh, ik vond het spannend, onwennig, de meeste vrouwen kende ik, sommigen goed maar dit was hartstikke nieuw om met hen te doen. De schemering hielp mij om te zakken in mijzelf. Het was weer een fantastische schemer. Totaal anders dan de vorige keer, toen het helder was. Nu: mist, grijs, stil, móói. Dikke slierten mist hingen op het water rondom de Vesting.
Aan het einde wisselden we uit over hoe het voor iedereen geweest was. Om zo met een groep te lopen in stilte, dat was voor velen een heel nieuwe ervaring. Hoewel voor sommigen onwennig en niet even gemakkelijk was iedereen wel echt even met zichzelf geweest. Zonder man, hond, kind, zoals zovelen vaak een rondje Vesting lopen. Iedereen was zich voor dat uur bewust (geworden) van wat er op dat moment in haar leefde.

Eenmaal thuis, gedurende de avond, werd ik steeds blijer. Dit was echt wat ik wilde doen. Ik voelde mij echt geïnspireerd. Dit is wat mij beweegt en waar ik blij en gelukkig van word. Bewustwording, tijd en aandacht. Daar mee bezig zijn, 24/7. Samenzijn en een authentieke verbinding maken met anderen en uitwisselen wat een ieder bezig houdt en verder ontwikkelen. Mijn hart gloeide als een warm vuurtje.

Vandaag liep ik opnieuw een rondje Vesting, nu met een doorbrekend zonnetje. En terwijl ik liep voelde ik mij dankbaar en een geluksvogel. Dit gebied, de Vestingwallen en de Naarden-Vesting, dat is gewoon mijn werkgebied! Ik haal er mijn inspiratie vandaan, het idee voor de Schemerwandeling is hier ontstaan, ik heb er met mijn eerste groep gelopen en ik zal er in de toekomst nog vaak lopen met veel verschillende mensen. Ik was ineens zo blij en dankbaar dat ik de tijd en de ruimte heb om dit te doen. Om gestaag aan mijn onderneming te bouwen. Dat ik, vanaf het moment dat ik mij inschreef voor de training ‘Bouw je droombedrijf’ bij Marloes Halmans, mijn dromen over leven en werken echt serieus ben gaan nemen. Langzaam krijgt mijn bedrijf gestalte. Ik dóe het werk al wat ik wil doen. Ik verdien er mijn geld nog niet mee maar dat is een kwestie van tijd. Ik ben zo benieuwd naar wat er verder door mij heen geboren wil worden en hoe mijn onderneming zich verder zal ontwikkelen…

With love,
Minet